Umumiy ovqatlanish joylarida “Covid-19”ni yuqish xavfini qanday kamaytirish mumkin?
Koronavirus pandemiyasi sharoitida kafe hamda restoranlar yaxshi shamollatilishi zarur.
Bu haqda Rossiyaning “Tibbiyot yetakchisi” tibbiy markazi bosh shifokori Yevgeniy Timakov aytib o`tdi.
Uning soʻzlariga koʻra, yetarli darajada shamollatilmagan muassasalarda nafaqat “Covid-19”, balki gripp hamda boshqa viruslarning ham tarqalish ehtimoli ancha yuqori boʻladi.
“Kasallanish darajasining oʻsish barcha deraza va eshiklar yopiladigan payt — qishda boshlanadi. Buning sababi esa virusning xavfi uning havodagi miqdoriga emas, balki bir joyda qancha vaqt turishiga bogʻliqligidadir", - deydi mutaxassis.
Qayd etilishicha, havo harakati infeksiyaning tarqalish xavfini kamaytiradi. Faol havo aylanishi bilan koronavirus xavfli boʻlmay qoladi.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- Komiljonov Muxammadsolih Sobirjon oʻgʻlining “Salomatlik landshaftlarini tashkil etish tamoyillarini ishlab chiqish” mavzusidagi (arxitektura fanlari boʻyicha) falsafa doktori (PhD) dissertatsiyasining himoyasi eʼloni
- Tehronda vaziyat jiddiy: poytaxt aholisi evakuatsiya qilinishi mumkin
- «Yevroosiyo Banki» Aksiyadorlik jamiyatining tugatish komissiyasi xabari
- Namangan – yangilanish va goʻzallik shahri
- Doʻstlik va hamkorlikni kengaytirgan forum (+fotoreportaj)
- Oʻzbekiston yoki Misr. Qaysi terma jamoa kuchli?
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring