Umumiy ovqatlanish joylarida “Covid-19”ni yuqish xavfini qanday kamaytirish mumkin?

23:24 05 Noyabr 2020 Dunyo
972 0

Koronavirus pandemiyasi sharoitida kafe hamda restoranlar yaxshi shamollatilishi zarur.

Bu haqda Rossiyaning “Tibbiyot yetakchisi” tibbiy markazi bosh shifokori Yevgeniy Timakov aytib o`tdi.

Uning soʻzlariga koʻra, yetarli darajada shamollatilmagan muassasalarda nafaqat “Covid-19”, balki gripp hamda boshqa viruslarning ham tarqalish ehtimoli ancha yuqori boʻladi.

“Kasallanish darajasining oʻsish barcha deraza va eshiklar yopiladigan payt — qishda boshlanadi. Buning sababi esa virusning xavfi uning havodagi miqdoriga emas, balki bir joyda qancha vaqt turishiga bogʻliqligidadir", - deydi mutaxassis.

Qayd etilishicha, havo harakati infeksiyaning tarqalish xavfini kamaytiradi. Faol havo aylanishi bilan koronavirus xavfli boʻlmay qoladi.

Tavsiya etamiz

Izohlar

Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?