Shifokor buyraklar uchun xavfli mahsulotlar haqida maʼlumot berdi
Illyustrativ foto
Haddan tashqari hayvon oqsillari, shoʻr ovqatlar va gazlangan ichimliklar buyraklar sogʻligʻini zaiflashtirishi mumkin. Bu haqda nefrolog Gabriyel Lapman aytib oʻtdi.
Mutaxassisning fikricha, buyragi shikastlanganlar birinchi navbatda gazlangan ichimliklardan voz kechishlari kerak.
Lapman, shuningdek, goʻshtni ortiqcha isteʼmol qilish buyraklarga yukni oshirishini taʼkidladi. U qayta ishlangan oziq-ovqatlarga — xususan, muzlatilgan yarim tayyor mahsulotlarga va sanoat ishlab chiqarishining tayyor ovqatlariga alohida eʼtiborni qaratdi. Bunday mahsulotlarda koʻpincha konservantlar va ortiqcha tuz mavjud boʻlib, bu nafaqat buyraklar, balki yurak-qon tomir tizimi uchun ham zararli.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- Oʻzbekistonda Kasbiy taʼlim agentligi tashkil etiladi
- Roʻziqul Berdiyevning matbuot anjumanidagi fikrlari yuzasidan surishtiruv oʻtkaziladi
- AQSH Rossiyaga bosim oʻtkazishning muqobil usullarini oʻrganmoqda
- Tramp Koreya yarimorolidagi mojaroga yakun yasashga vaʼda berdi
- Hindistonda “Montta” sikloni sababli qariyb 90 ming kishi evakuatsiya qilindi
- Oʻzbekistonning yangi trayektoriyasi: Asosiy xorijiy transferlar xaritasi
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring