Shifokor buyraklar uchun xavfli mahsulotlar haqida maʼlumot berdi

Illyustrativ foto
Haddan tashqari hayvon oqsillari, shoʻr ovqatlar va gazlangan ichimliklar buyraklar sogʻligʻini zaiflashtirishi mumkin. Bu haqda nefrolog Gabriyel Lapman aytib oʻtdi.
Mutaxassisning fikricha, buyragi shikastlanganlar birinchi navbatda gazlangan ichimliklardan voz kechishlari kerak.
Lapman, shuningdek, goʻshtni ortiqcha isteʼmol qilish buyraklarga yukni oshirishini taʼkidladi. U qayta ishlangan oziq-ovqatlarga — xususan, muzlatilgan yarim tayyor mahsulotlarga va sanoat ishlab chiqarishining tayyor ovqatlariga alohida eʼtiborni qaratdi. Bunday mahsulotlarda koʻpincha konservantlar va ortiqcha tuz mavjud boʻlib, bu nafaqat buyraklar, balki yurak-qon tomir tizimi uchun ham zararli.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- Ish haqi, pensiya, nafaqa va stipendiyalar miqdori 10 foizga oshiriladi
- Olimlar Alsgeymer kasalligidan himoya qiluvchi parhez haqida maʼlumot berishdi
- Eron va Isroil oʻrtasidagi ziddiyatlar xronologiyasi yoxud bugungi “urush”ning ildizi qayerda?
- Dollar kursi oshishda davom etmoqda
- Parkentda yiliga 20 ming sayyohni qabul qiladigan turistik majmua ochilmoqda
- Oʻzgarishlarni soʻz bilan uygʻotgan jurnalist
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring