Olimlar qandli diabet, sirroz va saratonning oldini oladigan shifobaxsh ichimlikni aniqladi
Qahvaning meʼyorida ichilganda foydali xususiyatlari koʻpligi isbotlangan. Yangi tadqiqotlar ushbu ichimlikning yana bir oʻziga xos xususiyatini ochib berdi, deb yozadi “Express” nashri.
Maʼlum boʻlishicha, qahva ichish jigar sirrozi kasalligini, shuningdek boshqa xavfli kasalliklarni, shu jumladan, 2-toifa diabet va saratonning oldini oladi. Shifokorlarning taʼkidlashicha, ichimlik jigar fermentlariga taʼsir qiladi va yogʻ birikmasini kamaytirishga yordam beradi, shuningdek, zararli toʻqimalarning paydo boʻlishi va rivojlanishiga olib kelishi mumkin boʻlgan moddalardan xalos etadi.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- Hokimlik Toshkentni “yuva boshladi“. Xoʻsh, suv sepish havo ifloslanishini kamaytiradimi?
- Yangilanayotgan Markaziy Osiyo: birlik, doʻstlik va hamkorlikning yangi bosqichi
- “Adabiyot va hayot”: Sultonboy Dehqonovning shaxsiy fotokoʻrgazmasi ochildi (+fotoreportaj)
- Nogironligi boʻlgan fuqarolarga 30 mln soʻmgacha foizsiz ssuda ajratiladi
- Kambagʻallikni qisqartirish: pul emas, aql-idrok va bilim muhim
- Oʻzbekistonda xotin-qizlarga nisbatan raqamli zoʻravonlikka barham berish boʻyicha 16 kunlik kampaniya boshlandi
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring