Akademik: “Oziq-ovqatlar va suv orqali koronavirusni yuqtirib olmaslik uchun anʼanaviy usuldan foydalaning“

20:45 03 May 2020 Dunyo
1294 0

Foto: РИА Новости

Rossiya Fanlar akademiyasining akademigi, virusolog Feliks Yershov NSNga bergan intervyusida qanday qilib oziq-ovqat va suvdan koronavirusga chalinishning oldini olish mumkinligini aytib berdi.

Akademikning aytishicha, koronavirusning oʻziga xos xususiyati virus faqat havo tomchilaridan emas, oshqozon orqali ham tarqaladi. Shu sababli ichimlik va oziq-ovqatdan virus yuqtirib olishdan himoyalanish uchun zararsizlantirishning anʼanaviy usullaridan foydalanish mumkin.

“Barcha uy bekalariga maʼlumki, issiqlik bilan ishlov berish viruslarni oʻldiradi. Shuning uchun suvni qaynatish lozim. Eng qiyin masala oziq-ovqat mahsulotlaridir. Ularni ham yaxshilab yuvish, iloji boʻlsa, termik ishlov berish, eskirgan mahsulotlarni isteʼmol qilmaslik kerak”, — degan Yershov.

Oziq-ovqatdan kasallikni yuqtirib olmaslik uchun olim, shuningdek, hojatxonadan chiqqandan keyin qoʻlni yuvish va bolalarning gigiyenaga amal qilishini nazorat qilish lozim, deya taʼkidlagan.

Tavsiya etamiz

Izohlar

Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?

Ko‘p o‘qilganlar

Yangiliklar taqvimi

Кластер